Cheile Turzii

După înregistrările istorice, în zona orașului Turda s-au format două locuri de pelerinaj: unul dintre acestea era așa-numita Fântâna lui Sfântu Ladislau sau Fântâna Craiului/Regelui, aflată între Tureni și Petreștii de Jos.

Fântâna, precum și capela construită lângă, a fost un loc de pelerinaj de ziua Sfântului Ladislau până la Reformă. Era vizitată de credincioșii așezărilor apropiate, dar și de către locuitorii orașelor Turda și Cluj. În Evul Mediu locul se afla la răscrucea de drumuri comerciale importante: de la Rimetea se aducea fierul, de la Abrud aurul, de la Turda sarea, bunurile fiind exportate prin Pasul Craiului spre teritoriile vestice. Deoarece drumul principal conducea prin Valea Hășdate, atingând locul Fântânii, este de înțeles de ce vestea acesteia a ajuns departe – le găsim și în surse scrise din secolele XV-XVI. În această perioadă, chiar și Cheile Turzii au fost un punct de pelerinaj.

Contact
Rezervare Cazare

Cauți cazere in zona Cheile Turzii? Click pe butonul de mai jos și poți găsi un loc potrivit ție, în doar câteva minute!

Împărtășire